Large Extension to a Family Home, Hessay

This family home was recently the subject of a large extension & extensive remodelling to provide a new 2nd floor and large open plan kitchen / dining / living area that addresses the garden.
The design is a response to suit the needs of a growing family, careful attention is paid to the sizes and positions of both the new and existing spaces to provide generous, inclusive family and socializing areas and a number of more private rooms and storage areas. The full width Bi-fold doors allow a seamless transition between indoor and outdoor space.
Within its traditional Yorkshire village setting, the large extension and alterations remain unobtrusive both from the roadside and surrounding areas, the palette of materials further serves to sympathise with the dwelling and its context.
From the engineered timber glulam beams forming a pleasing ribbed ceiling with a warm finish to the large open family area which becomes one with the outside on a warm day, the finished scheme is a lovely place to spend time in.  Punch-hole windows provide snapshots of secondary aspects and transfer light to make an interior that constantly shifts as the day progresses. The master bedroom suite on the 2nd Floor is the perfect place to relax with a luxurious en-suite and a frameless glass balcony offering views to the countryside beyond.
Contractor / Builder - York Builder                                                Interiors - Plaskitt & Plaskitt                                                                    Photography - Draws With Light